Toon Aerts

04 September 2018

Toon Aerts

Plaats 8

Met roots op Merksplas Kolonie is ‘groen’ al van kleinsaf mijn favoriet. Alles begint bij de groene omgeving met bossen, vennen en vogels. Mijn leefwereld begon te verruimen als monitor tijdens CM-kampen. We trouwden, kregen kinderen, en gingen in het eerste woonerf van Merksplas wonen. Hier werkte ik mee aan de wijkwerking, de oprichting van een voetbalploeg en was ik  'wijkmeester' voor de Gezinsbond.

Na 30 jaar als verantwoordelijke voor de rapporteringen rond klinische studies bij Janssen Farmaceutica ben ik nu met pensioen. Maar dat wil niet zeggen dat ik aan de zijlijn sta. Ik ben redactielid van De Nieuwe Speter en steek ook graag de handen uit de mouwen als Natuurpunt-vrijwilliger in het Zwart Goor, bij de bouw van de kerststal en het korenpikken.

Verder geniet ik met volle teugen van de tijd met kinderen en kleinkinderen. Waarom niet een stukje bijdragen tot een duurzame gemeenschap en leefomgeving voor hen. Er moet blijvend druk gezet worden op het politieke beleid om sociale en milieugerichte initiatieven te durven nemen. Ook al zijn die soms minder populair omdat ze ons heilig comfort bedreigen.

We moeten vooruitstrevend inzetten op groene energie en daarnaast energiebesparing stimuleren. Daarbij moeten we ook kwetsbare Spetsers helpen.

Samen met Groen wil verder voorkomen dat er verder geknabbeld wordt aan onze open en groene ruimten in onze landelijke gemeente.