Hoog tijd voor zone 30 aan De Spetter

Teken mee onze petitie en sluit je zo aan bij de vraag aan het gemeentebestuur en de Vlaamse Administratie Wegen en Verkeer.

Een zone 30 aan Kinderclub De Spetter maakt de omgeving veiliger voor jonge kinderen en hun ouders. Groen Merksplas vindt daarom dat het hoog tijd is voor een uitbreiding van de zone 30 van de schoolomgeving tot in de Pastorijstraat.

Aan De Spetter passeert veel en vaak zwaar verkeer, het zicht is er beperkt door de haakse bocht met de Kerkstraat en ouders en kinderen rijden er af en aan. Een zone 30 haalt de snelheid omlaag waardoor de omgeving een pak minder gevaarlijk wordt. Te vaak moet er eerst een ongeluk gebeuren voor er aanpassingen gedaan worden.

Groen vindt verkeersveiligheid erg belangrijk, in het bijzonder voor voetgangers en fietsers. Zo kwam er na jaren aandringen van Groen een schoolstraat in de Kloosterstraat en fietsstraten in de buurt van Qworzó. Ook de Pastoor Ceulemansstraat kan zo’n fietsstraat worden.

Al 108 ondertekenaars! Op naar 200
54%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.