Jef Schoofs

04 September 2018

Jef Schoofs

Plaats 1 / Lijsttrekker

Ik ben 47 jaar en woon in de Schuttershofstraat. Voor mijn job vind je me op het CLB in Hoogstraten als verpleegkundige en leerlingbegeleider. Zo kom ik in heel wat scholen in de buurt.
Ik hou ervan om buiten te zijn: wandelen, tuinieren, fietsen als sport en transport. Regelmatig een geanimeerd gesprek, in goed gezelschap, met een lekker glas en ik ben meer dan content.

Als jongere was ik sterk geëngageerd binnen Chiro en de jeugdraad. Zo groeide mijn politieke interesse. Van bij de start trek ik mee de kar van Groen in Merksplas en ben ondertussen 18 jaar gemeenteraadslid. Vier jaar geleden werd ik verkozen voor de politieke raad op het nationale niveau van de partij.

Zorg voor de schaarse open ruimte, verkeersveiligheid en woonbeleid zijn thema’s die me erg boeien. Bij Groen vond en vind ik nog steeds de maatschappelijke keuzes die er echt toe doen. We zoeken en vinden oplossingen voor problemen van mensen vandaag zonder de toekomst van mens en planeet uit het oog te verliezen.

Wie de media en het (politieke) leven in ons dorp volgt, weet dat Groen in Merksplas hard werkt. We staan kritisch tegenover de keuzes van de huidige politieke meerderheid maar werken constructief mee waar het kan. Regelmatig brengen we eigen voorstellen en volgen dossiers op in alle beleidsdomeinen. Als het de verkeerde kant uitgaat, aarzelen we niet om dit naar buiten te brengen.

Voor deze gemeenteraadsverkiezingen heeft Groen een frisse groep van energieke en geëngageerde mensen klaar staan. Met jouw stem en onze inzet, tonen we dat het anders kan in Merksplas. Menselijker, eerlijker, gezonder.