Roel Nagels

04 September 2018

Roel Nagels

Plaats 4

In 2008 kwam ik in Merksplas terecht tijdens onze zoektocht naar een woning in een dorpje in het groen. Vandaag woon ik samen met mijn partner en 2 dochters vlakbij de mooie, groene Kolonie. Een leuke plek om onze kinderen te zien opgroeien en openbloeien.
Het is aangenaam leven in Merksplas, maar het kan anders én beter. Als kandidaat voor Groen wil ik me daar 100 procent voor inzetten.

Ik wil werk maken van meer energiebesparing en groene energie. Maar ook van een properder Merksplas; minder zwerfvuil en sluikstort door afval te voorkomen. Ook nieuwe vormen van coöperatieve, deel- en repaireconomie moeten bij ons hun plaats kunnen vinden.
Door bewust om te gaan met onze natuur, gunnen we iedereen de kans om te genieten van ons groene en aangename dorp. Creatief anders omgaan met wonen zal de sleutel worden voor energievriendelijke woningen en sociaal maatschappelijk verantwoorde oplossingen voor de verschillende generaties.

Fietsers en voetgangers zijn belangrijk. Niet alleen zorgen ze voor propere lucht, het is ook beter voor ons dorpsgevoel. Even een babbeltje slaan, is nu eenmaal moeilijker vanuit je auto. En geef toe, in een dorp als Merksplas is niets veraf.

Ik ben nieuw in de politiek, maar ik wil me volledig smijten voor deze veranderingen. Ik ben sterk analytisch ingesteld, bestudeer dossiers graag ten gronde en durf kritisch naar zaken te kijken. Het is tijd voor verbetering!