Hilde Hermans

04 September 2018

Hilde Hermans

Plaats 5

Al 25 jaar werk ik  als opvoedster bij mensen met een mentale en fysische beperking. Daarnaast ben ik moeder van twee toffe zonen en ben ik samen met met man, de eigenaar van Brouwerij Vagebond. Ook binnen de vrouwenbeweging ben ik al 16 jaar actief als bestuurslid.
Belangrijk is dat alle Spetsers gelijke kansen krijgen. Tijdens de afgelopen 6 jaar als OCMW-raadslid merkte ik dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Het samenleven met anderstaligen, werk voor iedereen, kinderarmoede, aandacht voor éénoudergezinnen, eenzaamheid bij ouderen, betaalbaar wonen ...
De Kolonie draag ik een warm hart toe. Onze brouwerij en bieren zijn dan ook een continue promotie voor onze gemeente en dit prachtige domein in het bijzonder. Er liggen hier nog heel wat kansen. Niet alleen toeristisch maar ook economisch. Sociale tewerkstelling moet er een kans krijgen. Ook met ons bedrijf kunnen we daar bij uitbreiding een steentje toe bijdragen, door mensen met een arbeidshandicap een kans te geven.
Onze Merksplasse handelaars hebben veel te bieden. Een (wekelijkse) markt naar ons dorp halen kan de lokale economie mee ondersteunen vanuit een 'Feelgood' dynamiek welke hiermee op gang wordt gebracht. En waarom niet regelmatig een boerenmarkt, producten rechtstreeks van producent naar consument. De korte keten op zijn best!