Groen schenkt opbrengst quiz aan kaasmakerij van Widar

25 April 2016

Groen schenkt opbrengst quiz aan kaasmakerij van Widar

donderdag aprilom

Op  7 2016 16 uur schonken de raadsleden van Groen Merksplas de opbrengst van hun Groen quiz van afgelopen november aan de bewoners en personeelsleden van Widar.


Quizzen voor het goede doel

Het wordt stilaan een mooie traditie. Voor het derde jaar op rij organiseerde Groen Merksplas een algemene quiz voor een lokaal goed doel. Voor de quiz van vrijdag 6 november 2015 viel de keuze op de vernieuwde kaasmakerij van Widar.

In het aanbod van de opvang voor personen met een handicap neemt Widar een aparte plaats in. Medewerkers en hun families wonen in de voorziening en vormen samen met de personen met een beperking een woongemeenschap. Vanuit de oude boerderij aan het Lipseinde werd Widar stilaan verder uitgebouwd tot wat het nu is.
 


Biologische kaas vanuit respect voor mens, aarde en milieu

Respect, aandacht en verantwoordelijkheid voor mens, aarde en milieu zijn er een integraal deel van het dagelijkse leven. Daarbij is er veel aandacht voor de werkplaatsen. De bewoners vinden er overdag een zinvolle activiteit door het maken van kwaliteitsvolle producten en biologisch (-dynamische) voedingswaren.
In de nieuwe stal aan Huize Landvidi is er plaats voor meer koeien en dus meer melk. Om deze melk te verwerken tot kaas is een nieuwe aangepaste kaasmakerij nodig. 

Groen Merksplas draagt Widar en dit waardevolle project een warm hart toe. We geven hen een extra steuntje in de rug door de opbrengst van onze jongste quiz hieraan te schenken.