Walter Van Pelt

04 September 2018

Walter Van Pelt

Plaats 19 / Lijstduwer

Als kersverse opa wordt het besef nog sterker waarvoor ik ongeveer 20 jaar geleden in de lokale politiek stapte: een leefbare planeet achterlaten voor onze nakomelingen en de rest van de wereld. De keuze voor Groen is dan snel gemaakt, wij kiezen voor een positieve toekomst met nieuwe oplossingen om de uitdagingen van nu en morgen aan te kunnen. Dat kan Merksplas alleen natuurlijk niet veranderen maar ook lokaal kunnen we ons steentje bijdragen.

Sinds 2017 ben ik gemeenteraadslid voor Groen, maar ik heb ook heel wat andere engagementen. Zo ben ik ook sterk in energie geïnteresseerd en dat kan ik als energiemeester ook heel concreet vertalen naar Spetsers die hierrond willen werken. Als lid van de lokale “Trage Wegenwerkgroep” kan ik ook mijn terreinkennis van alle kleine hoekjes en kantjes van Merksplas gebruiken. Dat deze plekjes de nodige aandacht verdienen kan ik dan weer verzoenen met mijn bezorgdheid voor onze publieke ruimte. Het landelijke karakter van onze gemeente staat zwaar onder druk, zowel via de agro-industrie en het verdwijnen van ons dorpsgezicht dat meer en meer de aanblik krijgt van een stedelijke invalsweg.

Maar natuurlijk gaat het over mensen, zij moeten de maat en basis van onze inspanningen vormen. Zorgen dat iedereen mee is, is in deze snelle tijden meer dan ooit nodig. Een open Sociaal Huis met gemotiveerde mensen moet de draaischijf zijn van een solidaire maatschappij die er voor zorgt dat iedereen op zijn tempo een steentje kan bijdragen in onze gemeenschap.