Thomas Neefs

04 September 2018

Thomas Neefs

Plaats 11

Ik kom graag onder de mensen maar trek me ook graag terug in de bossen en tussen de velden.  Sinds kort woon ik met mijn vrouw en 2 kinderen terug op de Kolonie en hebben we aan bossen en velden geen gebrek.

Ik groeide op in de Kempen en hou van deze streek. Na de studies in Leuven woonde ik 8 jaar in Antwerpen waar ik via vrijwilligerswerk in contact ben gekomen met mensen in armoede. Ik richtte er samen met een aantal vrienden Betonne Jeugd op, een vereniging voor en door jongeren in armoede. Sindsdien heb ik een bijzondere interesse in alles wat met armoede te maken heeft. We komen er allemaal (on-)rechtstreeks mee in aanraking. Armoede raakt ook alle levensdomeinen. Momenteel werk ik rond het thema energiearmoede bij Samenlevingsopbouw in Turnhout.

De stad hebben we 13 jaar geleden geruild voor Merksplas. Terug naar de wortels.

Ik kom mee op voor Groen omdat ik vind dat extra groene aandacht nodig is in de streek.  Groen is een partij met een sociaal-ecologisch programma en dat vind ik belangrijk. Op maat van de mensen, zoveel mogelijk in evenwicht met de wereld waarop we leven en niet bang om te kiezen voor vernieuwing. Het moet anders op een heel aantal vlakken. Maar wat nog belangrijker is: het KAN anders. Daarvoor is er beweging nodig in de maatschappij en dus ook in de politiek.

Groen is daarin voor mij de partij voor de toekomst.