Roland Rasson

04 September 2018

Roland Rasson

Plaats 14

Ik ben Roland Rasson. Na mijn studies voor maatschappelijk werker en mijn legerdienst - dat bestond toen nog - kon ik aan de slag als (enige) maatschappelijk werker in de strafinrichting van Merksplas waar toen ruim 900 gedetineerden vertoefden. We spreken nu over 41 jaar geleden. Een enorm boeiende tijd heb ik daar beleefd.

Sinds 5 jaar ben ik met pensioen maar samen met mijn echtgenote woon ik nog steeds op de Kolonie. De kinderen zijn intussen wel hun eigen weg gegaan. Stilaan maar zeker zag ik hoe de gebouwen van de boerderij als het ware ruïnes werden. Gelukkig is er sinds een aantal jaar toch geld en de wil aanwezig is om deze site weer tot leven te brengen.

Naast lezen, wandelen en fietsen, ben ik ook actief in het sociaal toerisme. 10 jaar geleden rolde ik in de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur van de Peace Village in Mesen waar we streven naar het samengaan van sociaal toerisme en vredeseducatie. Uiteraard ging daarbij de afgelopen jaren veel aandacht naar de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Samen met Groen wil ik verder werken aan een mooie toekomst voor Merksplas. Merksplas Kolonie heeft vele mogelijkheden, met linken naar het verleden. Samen kunnen we hier een zeer mooie invulling aan geven!