Leen Aerts

04 September 2018

Leen Aerts

Plaats 12

Als mama van 3 dochters en leerkracht sociale wetenschappen heb ik al een stevig drukke agenda. Toch probeer ik nog zoveel mogelijk te genieten van een vleugje cultuur en natuur in binnen- en buitenland. Een lekker hapje eten sla ik niet af, zeker niet wanneer dit samen met familie en vrienden gebeurt. Voor de beweging pak ik wel eens een racket vast tijdens een potje tennis of badminton.  

Met Groen wil ik vooral een toekomst voor onze kinderen garanderen. Een toekomst waar ze kunnen leven in een veilige en gezonde leefomgeving. Met kansen voor iedereen en met respect voor en met elkaar.

Voor onze kinderen denk ik dan in de eerste plaats aan autovrije schoolstraten, speelstraten, meer middelen en ondersteuning in het onderwijs en een toegankelijke psychologische gezondheidszorg voor jongeren.

Maar ik wil me ook inzetten voor meer ondersteuning voor groene initiatieven, betaalbaar wonen en renoveren. Discriminatie moeten we tegengaan. Met meer jobbegeleiding en -kansen voor laaggeschoolden zetten we in op werk voor iedereen.

Ouderen worden te vaak vergeten. De eenzaamheid binnen deze bevolkingsgroep moeten we indijken en daarbij moeten we zorgen voor betaalbare ouderenzorg.