Christien Rosseels

04 September 2018

Christien Rosseels

Plaats 18

Ik ben geboren en getogen in een stille buurt van Antwerpen. Alhoewel we een groot huis hadden, was er maar een piepklein tuintje. We speelden daarom ook altijd met de buurt op straat, een sociale en creatieve leerschool. Helaas kan op straat spelen bijna nergens meer en kinderen moeten zich alleen of op een andere manier vermaken.

Na de normaalschool trok ik voor een jaartje op uitwisseling naar de USA om vervolgens terug te keren naar Brussel. Daar volgde ik de opleiding tot lerares protestantse godsdienst. 40 jaar lang heb ik met plezier les gegeven waardoor ik ook in Merksplas terecht kwam. Hier gaf ik onder andere les in Qworzò.

In mijn jeugd was ik ook vaak te vinden in de kunstacademie waar ik het diploma toegepaste kunsten behaalde. Kunst en creativiteit zijn vandaag de dag nog steeds enorm belangrijk voor mij. Die creativiteit gaat ook schuil in het anders denken van Groen. 

Groen is steeds alert over het wel en wee in onze gemeente. Kinderen liggen mij nauw aan het hart en meer en meer kinderen leven in armoede. Ook zij mogen plezier ervaren om samen veilig en heerlijk buiten te spelen. Groen houdt ons op de juiste koers om ons groen verder te behouden en het recht op een menswaardig leven voor iedereen, waar men ook vandaan komt. 

Daar wil ik mee voor gaan!